top of page

Masa rotunda “Vaccinare pro si contra” 29 martie 2023

Dincolo de problematica vaccinarii anti-covid, se constata in societatea romaneasca o scadere a vaccinarii in randul nou-nascutilor si a copiilor. In aceasta situatie, provocata de raspandirea informatiilor false mai ales prin intermediul reteleor sociale, clarificarea unora dintre aceste  zvonuri printr-o informare corecta si completa  s-a dovedit a fi binevenita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eveniment: Intră în acțiune 112

Activitate demonstrativă, aplicativă privind utilizarea dotărilor unei mașini de intervenție în caz de urgențe, acțiune derulată pentru clasele AMG, AMB și AMR

Prezent si viitor

In contextul unei migratii tot mai accentuate a populatiei, perspectiva cuiva care a luat-o de la zero in alta tara si a reusit este deosebut de utila. Astfel, elevii nostri au avut placerea de a participa la o masa rotunda cu invitatul special din Londra - domnisoara profesoara Voichita Badea.Prezentarea a inclus informatii utile despre: documente,  voluntariat /scrisorile de recomandare (references)/ experienta in domeniu, pasaport – Brexit, CV si scrisoarea de intentie, NINO – National Insurance Number, dovada de adresa (proof of address), card bancar , inregistrare la medicul de familie (General Practitioner), site-uri unde se poate aplica pentru locuri de munca, persoane de contact/grupuri/facebook , asigurari sociale (benefits), interviul  de angajare.Elevii au fost foarte interesati de informatiile primite si cativa dintre ei au fost premiati cu cate o agenda cu un mesaj inspirational, un breloc cu specific englezesc si o plansa anatomica in limba engleza.

 

Marți 20.02.2018, elevii școlii au participat la un workshop susținut de doamna Nica Violeta, reprezentant al SC Chim Import Export Plurimax București. In cadrul workshop-ului a fost prezentat glucometrul Wellion Calla, rezultate și beneficii, iar elevii au utilizat aparatul, efectuând testări ale glicemiei. Util, interesant, de actualitate și în beneficiul pregătirii de specialitate.

 

 

 

Campania educațională ”Pas cu pas spre sănătate!”

Eveniment: Curs de prim ajutor

In cadrul parteneriatului încheiat între Școala Postliceală ”Fortuna” Municipiul Ploiești și Duță George Răzvan PFA, elevii școlii au posibilitatea să participe la cursul ”Suport vital de bază și defibrilare externă automată”. Cursul face parte din categoria activităților educative opționale și urmărește formarea la persoanele din grupul țintă a competențelor necesare acordării primului ajutor, resuscitarea cardio- pulmonară de bază cu utilizarea unui defibrillator extern automat. Cursul se desfășoară sub forma prelegerilor și atelierelor de lucru/ demonstrații practice cu detalierea manevrelor și se finalizează cu Certificatul obținut de cursanți.

Cursul “Suport vital de baza cu defibrilare externa automata la adult” desfasurat in luna martie 2023

 

Abilitatile de acordare a primului  ajutor sunt esentiale pentru toata lumea, mai ales pentru viitorii asistenti medicali. Participantilor la curs li s-au predate  notiuni teoretice si au avut ocazia sa aplice practic aceste noi informatii, realizand manevre de resuscitare in echipe de cate doi.

 

 

Eveniment: Masa rotundă cu tema ”Profilaxia hepatitei virale”

 

Educația sanitară se realizează și în cadrul unor activități extracurriculare cu tematică, susținute de specialiști în domeniu. Masa rotundă cu tema ”Profilaxia hepatitei virale” a fost susținută de dna as. med. Daniela Diaconescu, informațiile prezentate fiind suportul și pentru discuțiile ulterioare privitoare la atitudinea în cazul expunerii la factorii de risc care pot conduce la afecțiunea prezentată. Interesant, util, de actualitate și instructiv pentru formarea profesională a viitorului asistent medical.

Mai 2018

Noiembrie 2019

Eveniment: ”Schimbă lumea prin frumusețe”

In cadrul  parteneriatului cu AVON, a fost organizat un Curs de cosmetică, gratuit pentru elevii scolii. Programul a cuprins prelegeri pe teme specifice domeniului, ateliere de lucru derulate sub atenta îndrumare a reprezentanților firmei AVON și cu suportul material asigurat de firmă.

In cadrul acestui curs au fost abordate teme precum:

  • tipuri de fețe și proporțiile feței ideale

  • etapele machiajului și curățarea tenului

  • conturarea și corectarea feței prin lumini și umbre

  • teoria culorilor, combinarea culorilor în machiaj, alegerea culorilor pentru fardul de pleoape in funcție de forma ochilor și corelații cromatice obligatorii în machiaj

  • principiile pe baza cărora se alege forma sprâncenelor și modul de conturare

Frumusețea vine din suflet, dar niciodată nu este de prisos și puțină știință în a o corecta FRUMOS!

Eveniment: Balul Bobocilor ”Asistenti medicali”

 

Balul Bobocilor ”Asistenți medicali” este o sărbătoare devenită tradiție și înseamnă în fiecare an … O seara minunata, dans, veselie, momente deosebite, Concurs de dans, Concurs Miss Boboc și Mister Boboc, Concurs de karaoke ...

 

Antren, entuziasm, voioșie, dans, surprize, concursuri de dans, karaoke, Miss și Mister Boboc Fortuna 2017 ... o seara de vis petrecuta de elevii anului I alături de profesori și colegi din anii II și III!

24 noiembrie 2017

25 noiembrie 2016

20 noiembrie 2015

Eveniment - Balul bobocilor ”Asistenți medicali 2014”

 

Seara de vineri 14 noiembrie 2014 a aparținut elevilor ASISTENȚI MEDICALI de la Școala Postliceală ”Fortuna” Ploiești în cadrul Balului bobocilor ”Asistenți medicali 2014”. Într-o atmosferă relaxată, plină de căldură, muzică, distracție, elevi și cadre didactice au transformat sărbătoarea într-un prilej de predare a ștafetei între elevii anului II și Bobocii anului I, prietenii vechi și noi, magie, voie bună … un eveniment unic în viața ASISTENȚILOR MEDICALI în devenire.

Eveniment: Festivitatea de absolvire

Elevii anului III ai Școlii Postliceale ”Fortuna” Ploiești isi iau la revedere de la frumoșii ani de școală, cu ocazia festivității de absolvire organizată în școală. Absolvenții trăiesc cu emoție momentele ultimei întâlniri cu colegii și cadrele didactice. Absolvenții, profesorii, părinții și prietenii, au împărtășit bucuria evenimentului. Elevii de la anul I prezinta aspecte din activitatea instituțională, diriginții claselor fac ultimul apel oferind absolvenților diploma de absolvire, sunt onorați profesorii care au predate la aceste clase, Festivitatea se încheie cu predarea ștafetei către elevii anului II prin înmânarea Trofeului succesului. Sărbătoarea marcheaza bucuria încheierii unui drum și speranța începerii altuia pe care il dorim plin de realizări și împliniri.

Felicitări și succes absolvenților în demersul lor de a deveni, așa cum au fost învățați și formați de profesorii lor, oameni adevărați, cu o viață liniștită și împlinită!

Iunie 2019

Iunie 2017

Iunie 2018

Iunie 2016

Eveniment: Campania ”Daruieste zambete” 

Colindam...2019

Colindam...2018

Suntem prezenti si in decembrie 2017!

In cadrul Campaniei ”Daruieste zambete”, elevii voluntari ai scolii au avut bucuria de a vizita copiii de la Centrul de copii Sf. Stelian din cadrul Fundației ”Bucuria ajutorului”- Filiala Urlați. Momente de trăire intensă, bucurie împărtășită cu cei mici, colinde în jurul bradului și daruri multe de la Moș Crăciun. O activitate devenită tradiție, la care an de an participă tot mai mulți voluntari.

Colinde, colinde, colinde…

Unde poate fi mai mare bucuria decat acolo unde tradițiile frumoase se întâlnesc cu tinerețea, cu talentul  și cu voința de a transforma momentul în amintiri de suflet? Elevii I-au colindat din suflet. Moș Crăciun putea să nu vină? Merităm !!!

"Vine oare Moș Crăciun?" - 2016

Bucuria sărbătorilor trebuie împărtășită cu cei care au nevoie de sentimente alese. Și în acest an elevii de la Școala Postliceală ”Fortuna” Ploiești au organizat o activitate de voluntariat destinată copiilor aflați în ocrotirea Fundației ”Bucuria Ajutorului”, Filiala Urlați.

Într-o atmosferă caldă și primitoare, elevii școlii postliceale au stat de vorbă cu copii, au colindat, s-au jucat, au dansat, au cântat împreună cu copiii. Elevii au participat și s-au implicat activ în organizarea activității, dar au primit în schimb mult mai mult, îmbogățindu-se spiritual din inocența, sinceritatea și veselia copiilor, având ca exemplu dorința copiilor de a reuși în viață cu prețul voinței, curajului și încrederii în propriile forțe. Dar și exemplul excepțional al credinței și perseverenței unor oameni dedicați total împlinirii cu eforturi uriașe a unei misiuni nobile.

Mesagerii lui MOȘ CRĂCIUN

 

Bucuria sărbătorilor trebuie împărtășită cu cei care au nevoie de sentimente alese. Astfel, elevii anului I de la Școala Postliceală ”Fortuna” Ploiești au organizat o activitate de voluntariat destinată copiilor aflați în ocrotirea Fundației ”Bucuria Ajutorului”, Filiala Urlați.

Elevii școlii postliceale au organizat strângerea de fonduri cu care au achiziționat dulciuri, ornamente de Crăciun și un brăduț. Din fondurile școlii au fost achiziționate cărți de colorat și cărți de povești, seturi de creioane colorate și carioci, alte ornamente de sărbătoare, fructe. Elevii au aranjat pachetele Moșului. Deplasarea la sediul filialei s-a realizat pe 08.12.2015, la ora 9.00. Intalnirea a constat în impodobirea bradului, povesti spuse despre sărbători, iar Moșul a împărțit cadouri copiilor.

Într-o atmosferă caldă și primitoare, elevii școlii postliceale au stat de vorbă cu copii, au desfășurat activități specifice sărbătorilor în comun, cu scopul de a alina suflețelele copiilor și de a crea o stare de liniște și mulțumire sufletească apropiată unei familii. Elevii au participat și s-au implicat activ în organizarea activității, dar au primit în schimb mult mai mult, îmbogățindu-se spiritual din inocența, sinceritatea și veselia copiilor, având ca exemplu dorința copiilor de a reuși în viață cu prețul voinței, curajului și încrederii în propriile forțe. Dar și exemplul excepțional al unor oameni dedicați total împlinirii cu eforturi uriașe a unei misiuni nobile.

Orice suflet are nevoie de liniște și împăcare sufletească, iar împărtășirea acestor valori cu cei dragi aduce alinare și energia pe care oricine și-o dorește pentru a păși cu încredere în viață.

Toți trebuie să învățăm că tot ceea ce ne dă Dumnezeu trebuie ”împărtășit” cu cei care au mai multă nevoie, iar elevii de la școala postliceală, viitori asistenți medicali au nevoie să învețe în ce constă arta de A AJUTA.

Iulie 2021

Excursii de studiu și documentare

Noiembrie 2018: Vizita de documentare la Clinica Otopeni a Institutului National de Gerontologie si Geriatrie ”Ana Aslan”. Momentele placute au fost completate și de vizita la Muzeul de Geologie București.

Mai 2018: Excursie de studiu în vederea documentării la Centrul medical Sanconfind Poiana Câmpina, dar și relaxare la Castelul Iulia Hașdeu Câmpina, Castelul Pelișor Sinaia și Castelul Cantacuzino Bușteni.

 

Vineri,13 iunie 2015 s-a desfășurat Excursia de studiu și documentare, cu sopul de a oferi elevilor oportunitatea de a se confrunta cu condiții în situații reale de lucru în cadrul Complexului de terapie naturală ALEXANDRA, Breaza, Prahova,  Complexului de recuperare și tratament preventiv EDEN, Breaza, Prahova și Spitalului SANCONFIND Poiana Câmpina.  Elevii participanți la excursie au participat la discuțiile și dezbaterile inițiate de specialiștii care ne-au condus și ne-au oferit explicațiile referitoare la toate dotările de excepție și tehnicile unice în Europa practicate și apreciate de pacienți. O întâlnire utilă atât elevilor dar și unităților medicale și școlii, pentru dezvoltarea unor parteneriate în vederea derulării stagiilor de instruire practică și a altor activități de profil organizate în comun.

Mai 2016 - Spitalul San Confind Poiana Câmpina și Castelul Peleș Sinaia

Iunie 2016 - Complexul de Terapie Naturală Alexandra din Breaza, Complexul de recuperare și tratament preventive EDEN Breaza, Palatul Cantacuzinilor Bușteni

Eveniment - ISTORIA NURSING-ULUI IN IMAGINI

 

In cadrul parteneriatului intre Scoala Postliceala ”Fortuna” Ploiesti si Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Ploiești și al evenimentelor organizate de bibliotecă în cadrul Zilelor  Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga”, pe 20 martie 2015 un grup de elevi ai școlii sub îndrumarea doamnei profesoare Grigorescu Irina au realizat o prezentare cuprinzând un scurt istoric al NURSING-ului în România. Auditoriul a apreciat în mod deosebit prezentarea și au adresat întrebări prezentatorilor. De asemenea, a fost prezentată și oferta educațională a școlii pentru anul școlar 2015-2016, fiind puse la dispoziția participanților la eveniment, materiale promoționale de prezentare a școlii.

Activitate ANTIDROG - ”Un vis spulberat”

 

Parteneriatul încheiat cu Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Prahova a permis inițierea unor activități privind prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi promovarea alternativelor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

1. Sub motto-ul ”Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta!”,  la inițiativa elevilor de la anul I AMB și sub îndrumarea d-nei profesoare Lucy Vasilescu, miercuri 19 noiembrie 2014 a fost organizată activitatea ”Un vis spulberat”, la care au avut ca invitat reprezentantul Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Prahova, domnul coordonator specialist prevenire Cosmin Neagu. Activitatea a cuprins comunicări ale elevilor legate de problematica drogurilor, prezentarea unui film cu impact asupra elevilor, dar și discuții libere și întrebări adresate invitatului.  

 

Elevii au fost deosebit de interesați în a participa la activități privind voluntariatul antidrog. In acest sens, vor fi inițiate și vor participa la activități de formare în domeniul voluntariatului antidrog.

2. Orice activitate tintita si organizata la nivelul scolii, aduce beneficii si contribuie la definitivarea profilului psihologic si atitudinilor socio-afective si comportamentale ale elevilor. Marti 27.02.2018 elevii școlii au avut ca invitați pe dna insp. Ionescu Georgeta și dl insp. Postelnicu Mihai în cadrul unei activități având ca temă activitatea de prevenire a consumului de droguri. Discuțiile au evidențiat și câteva aspecte privind specificul acțiunilor Agenției Naționale Antidrog, respective a CPECA Prahova.

Lecție vizită la SC Coca Cola HBC Ploiești

 

Tema: Sănătate prin educație

 

În cadrul Programului JUNIOR ACHIEVEMENT YOUNG ENTERPRISE, în data de 12 noiembrie 2013 s-a desfășurat lecția vizită la care au participat 25 de elevi insoțiți de cadre didactice ale școlii.

 

O activitate inedită, având (așa cum au caracterizat-o elevii la finalul activitătii) „2 ingrediente: specială și unică”. Elevii au participat activ la prezentări, s-au implicat in discuțiile care au avut loc pe marginea materialelor prezentate de reprezentantul firmei, d-na prof. Manuela Stoica. Elevii au scris impresiile la panoul de onoare al vizitelor din holul instituției, au primit diplome de participare și materiale promoționale.

 

Impactul lecției: conștientizarea consecințelor asupra sănătății organismului a consumului dezechilibrat de produse specifice firmei, corelații științifice între prezența în alimentație a componenților băuturilor produse de firmă și implicațiile asupra sănătății organismului.

Vizită la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești

 

În baza parteneriatului stabilit cu această unitate sanitară dar și a invitației oficiale adresate școlii, a fost proiectată și s-a desfășurat vizita la sediul Centrului de transfuzie sanguină Ploiești. O activitate deosebit de utilă elevilor, remarcabilă prin informațiile prezentate de d-na director a instituției în cadrul fiecărui laborator vizitat. A fost prezentat traseul logic și procedura prin care are loc donarea de sânge, prelucrarea sângelui și stocarea lui in condiții speciale. De asemenea, au fost prezentate analizele și echipamentele din dotare. Elevii au participat activ la prezentări, s-au implicat în discuțiile care au avut loc pe marginea situațiilor concrete prezentate, proceduri utilizate. Doamna directoare a prezentat și câteva aspecte referitoare la donarea de celule stem hematopoietice și faptul că județul Prahova este unul din cele 14 la nivel national care fac parte din rețeaua natională.

 

În cadrul Programului JUNIOR ACHIEVEMENT YOUNG ENTERPRISE, în data de 12 noiembrie 2013 s-a desfășurat lecția vizită la care au participat 25 de elevi insoțiți de cadre didactice ale școlii.

 

O activitate inedită, având (așa cum au caracterizat-o elevii la finalul activitătii) „2 ingrediente: specială și unică”. Elevii au participat activ la prezentări, s-au implicat in discuțiile care au avut loc pe marginea materialelor prezentate de reprezentantul firmei, d-na prof. Manuela Stoica. Elevii au scris impresiile la panoul de onoare al vizitelor din holul instituției, au primit diplome de participare și materiale promoționale.

 

Impactul activității: Orice activitate tintita si organizata la nivelul scolii, aduce beneficii si contribuie la definitivarea formarii profesionale a elevilor de la cele 3 calificari si la dezvoltarea competentelor profesionale ale elevilor, dar si la orientarea profesionala a acestora.

Lecție vizită la Centrul de transfuzii Ploiești Martie 2018

 

O lecție vizită  deosebit de interesantă susținută de reprezentanții Centrului de transfuzii Ploiești a oferit elevilor școlii oportunitatea de a înțelege procedurile aplicate în vederea recoltării și prelucrării sângelui și întregul circuit urmat conform standardelor.

bottom of page